Fysio-pilates

En hensynstagende træningsform

Kort fortalt er Fysio-Pilates traditionel Pilates, der anvendes fysioterapeutisk, dvs. at den modificeres og ”brydes ned”, så den passer til den enkelte.

Det særlige ved Fysio-Pilates er blandt andet, at træningsformen er meget hensynstagende, hvorved der er mulighed for at tage individuelle hensyn alt efter den enkeltes formåen, fysik og skavanker. Der arbejdes her bevidst med vejrtrækning, koncentration, coretræning, stabilitet, fordybelse og kvalitet i bevægelserne, samt styrke- og strækøvelser.

Formål med træningen:

De mest oplagte formål med at træne Fysio-Pilates er:

  • at genskabe muskelbalance, så smerter og andre kropslige skavanker forebygges eller mindskes.
  • at blive bevidst om god og sund kropsholdning, således at den enkelte kan bevæge sig økonomisk og hensigtsmæssigt i forhold til belastningen på kroppens led og muskler.
  • at finde nogle redskaber til at mindske fysisk og psykisk stress og opnå en følelse af velvære i en ellers travl hverdag. 

Træningen vil primært foregår på måtter og der vil blive anvendt elastikker, pilatesbolde og foamruller som træningsredskaber.

Det vil være en god ide at medbringe pude eller håndklæde samt et tæppe.

Træningen kan foregå både med eller uden henvisning fra lægen. Uden henvisning er forløbet  på 8 lektioner af en times varighed, hvor prisen er 1000 kr. som betales ved tilmelding/inden start. Ved medlemsskab af Sygesikringen Danmark gives der tilskud herfra.

Hvor:
Svendborg Friplejehjem eller i Svendborg Forsamlingshus.
Træningen varetages af Christina Gottenborg Bøger.
Hvornår:
Tirsdag kl. 14.50 - 15.50 og kl. 16.00 - 17.00