Gravid- og førfødselstræning

Styrk din krop under graviditet og gør dig klar til fødslen

Gravid- og førfødelstræningen er for dig som er gravid, og som går op i dit og barnets velbefindende. Graviditeten har givet dig ønsker om at få mere indsigt i - hvordan kroppen kan og vil være under og efter graviditeten.

I træningen vil fokus være på at få varme i kroppen og få styrket kroppen, så den er klar til den kraftanstrengelse at bringe et barn til verden, er. Kroppen skal også styrkes til efter fødslen, for at være fysisk klar til at bære og løfte barnet.

Derudover vil der i træningen være fokus på kerneområderne (din core), som under en graviditet og en fødsel skal yde mere og have korrekt muskel synergi med bækkenbunden og mellemgulvsmusklen – for at opnå dette vil der blive tage udgangspunkt i stabilitetstræning. Der er ingen løb eller hop. Sved på panden, får du igennem forskellige gulvøvelser med elastikker, bolde, vægte og egen kropsvægt som modstand.

Du kan i din graviditet opleve gener, som kan give dig forskellige udfordringer og behov.

Udfordringer:

  • Frustration over ikke at vide, hvordan og hvornår fysisk aktivitet/sport må gøres under graviditeten. 
  • Bækkensmerter eller bækkenløsning – hvor du er tvivl om, hvordan disse smerter skal håndteres.
  • Tvivl om, hvordan den bedst mulige måde er at sikre et velfungerende underliv og sexliv efter fødslen.
  • Tvivl om, hvordan fødslen skal håndteres og med hvilke redskaber.
  • Nervøsitet eller angst for den forestående fødsel.

Behov: 

  • Kyndig information og undervisning inden for graviditetstræning.
  • En gennemgang af brugbare vejrtrækningsteknikker.
  • At blive tryg ved, hvad og hvordan kroppen kan præstere.
  • Et forum, hvor tabu ikke findes, og hvor der trygt kan stille alle slags spørgsmål.
  • Viden om hvem, der kan tages kontakt til, hvis du har mangel på råd og vejledning inden for ovenstående problemområder. 

Vi snakker om, hvordan kroppen kan reagere under en graviditet, hvordan kroppen kan hjælpe dig igennem fødslen, og hvad du kan forvente i efterfødselsforløbet. 

Har du bækkensmerter? Har deltagerne bækkensmerter og behov for behandling, kan der bookes tid i Fysioterapeut Line Lund Pedersens kalender både med og uden henvisning fra egen læge. Behandling i kombination med træningen har gjort at tidligere deltagere har fået mere ud af træningen.

Hos Sydfyns Fysioterapi og Fysioterapeut Line Lund Pedersen stræbes der efter, at du som gravid får den bedst mulige graviditet og fødsel med udgangspunkt i hvad den enkelte kvinde kommer med.

Holdet er derfor også til dig, der er besværet af graviditeten og måske har ondt. Er du i tvivl, om hvorvidt holdet er noget for dig, så send os en mail eller book evt. en tid til en behandling hos Fysioterapeut Line Lund Pedersen først.

Forløbet er på 8 lektioner af en times varighed. Prisen er 950 kr. som betales ved tilmelding/inden start. Ved medlemsskab af Sygesikringen Danmark gives der tilskud herfra.  


Hvor:
 Træningen foregår i Svendborg Forsamlingshus ved Line Lund Pedersen.

Hvornår:
Torsdage kl. 14.50 - 15.50